Тодор Батков-син ще бъде част от листата на в Смолян. За

...
Тодор Батков-син ще бъде част от листата на в Смолян. За
Коментари Харесай

Тодор Батков-син - част от листата на ГЕРБ в Смолян

Тодор Батков-син ще бъде част от листата на в Смолян.

За това излиза наяве от негова обява в мрежите. Все още не е ясно дали той ще бъде лидер на листата на партията. 

" Без да се възнамерявам одобрих поканата на Политическа партия да бъда повдигнат за претендент за депутат от гражданската квота на идните парламентарни избори от Област Смолян. За мен този избор е въпрос на дълг към родния край ", написа преди два дни синът на най-дългогодишния притежател и шеф на ПФК Левски.

" Потомък съм на родовете Баткови от с. Левочево и Ихтярови от Чепеларе. Прапрадядо ми, Христо Ихтяров, е построил пътя сред Асеновград и Чепеларе, а през 30-те години на предишния век е построил и дарил паметника на починалите във войните за национално обединяване в град Чепеларе (Малката Шипка). Дядо ми Костадин Батков, е бил един от най-изявените публицисти и журналисти от Родопите, създател на голям брой изявления и книги. Брат му, проф. Анастас Батков, е бил един от най-видните хидростроители в България – бил е мотора за построяването на Водноелектрическа централа Асеница, Баташкия водносилов път, каскадата Белмекен – Сестримо, ПАВЕЦ Чаира, язовир Бели Искър, актуалното водоснабдяване на София и други. Много са самодейностите в Родопите, осъществени с поддръжката на моето семейство – храмовете в Пампорово, Смолян, Загражден, Левочево и редица други. Майка ми, до ден сегашен, е ръководител на Сдружение „ Св. Висарион Смолянски “, което стопанисва катедралния храм в Смолян. Семейството и роднините ми са земни и скромни хора, които без значение от триумфа си, не са изгубили връзка с корените си и обичат Родопите. От дребен съм откърмен с обич към Родината, към родния край, към родопски песни и традиции, и към родопчани! Аз съм със самочувствие, че съм един от тях!

Това възприятие ме стимулира да слага на назад във времето персоналните си ползи и бизнес, и да се посветя на идеята да сложим Родопите там, където им е мястото на картата на България и на Европа! Родопчани сме горди и работливи хора, не молим за помощ, не свеждаме глава, а се борим. Но някой би трябвало да се бори за нас в София!

В момента, Ропите са изправени пред неповторим исторически късмет да станат привлекателно място за живеене, за основаване на семейство и за създаване на обществени връзки. Повече от 60 години, Родопите редовно се обезлюдяват заради липса на икономическа и обществена вероятност. Така нареченият „ възродителен развой “ прогони и обиди десетки хиляди почтени и работливи родопчани, които бяха принудени да се заселват в непознати земи, на непознати места, измежду непознати хора, надалеч от роден дом и родна стряха. Демокрацията, вместо да сътвори опция този прелестен завършек на България да се възроди, в допълнение принуди нова вълна от хиляди родопчани да загърбят родното си място и да отидат на гурбет, с цел да си обезпечат насъщния ", написа той.

Пандемията от Ковид сподели, че от ден на ден специалности разрешават отдалечена работа, а от ден на ден европейци и българи бягат от огромните градове и избират чистия живот измежду природата. С помощта на европейските фондове и посредством реализация на съществени инфраструктурни и обществени планове, Родопите могат да станат райско кътче, с добре платени работни места, сигурна среда, качествено обучение, добър обществен живот и съгласуваност с останалия свят. С общи старания, можем да отворим Родопите за България и света и да върнем нашите братя и сестри в родния им край!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР